czwartek, 2 marca 2017

Azjatycka zupa (Vegan)


Oto pyszna azjatycka zupa z warzywami, tofu i noodlami :)
Jest rozgrzewająca, aromatyczna, zdrowa, wegańska, a przede wszystkim naprawdę ciekawa!
Zachwyci każdego fana zup czy azjatyckiej kuchni!
Można ugotować ją na szybko, zjeść na obiad, kolacje czy nawet zapakować do słoika jako lunch!
Możecie być kreatywni! Tą zupę można przygotować z dodatkiem wielu różnych składników!

Składniki:
warzywa np:
pieczarki lub grzyby shitake
papryka
marchewka
bambus
kiełki
por
fasolka szparagowa
brokuł
kapusta pekińska lub pak choi
szczypiorek lub kolendra

makaron ryżowy
chilli
ocet ryżowy
imbir, czosnek
kilka łyżek ulubionej marynaty (np. słodko kwaśnej lub teriyaki)
tofu

Przygotowanie:
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i pozostaw na kilka minut.
Grzyby shitake namocz.
Pokrój warzywa w estetyczne kształty.
W woku rozgrzej olej. Dodaj marchewkę, fasolkę, paprykę, por, kapustę.
Smaż na dużym ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie dodaj resztę warzyw, smaż jeszcze chwilę.
Następnie dodaj wodę, marynatę i przyprawy.
Duś przez około 5 minut.
Tofu usmaż na patelni na złotobrązowo. Dodaj do zupy.
Podawaj zupę z makaronem, posyp szczypiorkiem lub kolendrą :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz