1.03.2017

Jajka w majonezie

Dzisiaj na tacy znowu proste i szybkie danie na stół. Miałam gości ostatnio i chciałam zrobić dużo, a narobić się jak najmniej, stąd pomysł na jajka w majonezie. Znane chyba w każdym polskim domu, a u mojej babci mają miejsce na stole przy każdej większej imprezie :)



Składniki:

6 jajek (to oczywiście propozycja, bo może być ich zdecydowanie więcej)

Sos majonezowy:
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany (jeśli chcecie bardziej lejący sos możecie dać dwie łyżki)
pieprz, sól, opcjonalnie papryka słodka

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo - tutaj info o jajkach jak gotować i jeszcze więcej - ostudzamy, obieramy i przecinamy na połówki. Układamy na talerzu żółtkiem do góry albo do dołu- to już zależy tylko i wyłącznie od Was.

W miseczce mieszamy składniki na sos. Łączymy śmietanę z majonezem i doprawiamy do smaku.
Oblewamy jajka sosem.

Jajka można dodatkowo obsypać koperkiem lub szczypiorkiem.

Smacznego !






Etykiety: , , ,

Komentarze (0):

Prześlij komentarz

Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]

<< Strona główna