poniedziałek, 19 grudnia 2016

Tagliatelle z pieczarkami, oliwkami i suszonymi pomidorami

Miłośników makaronu, zapraszam na dzisiejszą odsłonę Tagliatelle z pieczarkami, oliwkami i suszonymi pomidorami. Obficie posypany moim ulubionym parmezanem💗  Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. Zapraszam 😊





Składniki:
makaron tagliatelle 350 g,
cebula 1 szt,
pieczarki 300 g,
oliwki czarne pół małego słoika,
pomidory suszone pół małego słoika,
śmietana 18% 330 ml,
czosnek 2 ząbki,
parmezan starty 6 łyżek,
sol i pieprz do smaku,
olej do smażenia,

Sposób przygotowania:
Cebule posiekać i podsmażyć na oleju. Pieczarki kroimy w plastry i dodajemy do cebulki. Kiedy pieczarki będą podsmażone to dodajemy przyprawy do smaku oraz wyciskamy przez praskę czosnek. Dodajemy śmietankę i przekrojone na pół oliwki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy do pieczarek i mieszamy. Następnie wykładamy na talerz. Pomidory kroimy w kostkę i układamy na makaronie. Posypujemy startym parmezanem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz