Ciasteczka owsiano-kawowe

Ciastka owsiano-kawowe 3

Chrupiące, słodkie i aromatyczne ciasta z płatków owsianych i orzechów. Szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Z podanej porcji wychodzi około 15 ciastek.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 7 łyżek wody
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 10 g kawy zbożowej
  • 4 łyżki masła

Orzechy drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzewać na małym palniku, ciągle mieszając aż do połączenia. Wykładać łyżką na papier do pieczenia, delikatnie przyklepując. Zostawić do przestudzenia, następnie wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin.

Ciastka owsiano-kawowe 2

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.