piątek, 24 lutego 2017

Śnieżny puch - bez pieczenia

Śnieżny puch to ciasto   bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was.
Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :) 
Kto się skusi na taką delikatną piankę?
Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA



Składniki
500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy)
400 g śmietany kremówki (36%)
2 galaretki cytrynowe
1 łyżeczka żelatyny
ciastka herbatniki 
cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki )
1/2 szklanki wiórek kokosowych 


Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna.
Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując wlewać cienkim strumieniem galaretkę.
Dno tortownicy o przekroju 24 cm wyłożyć herbatnikami. Wlać masę na ciastka. Posypać wiórkami kokosowymi i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.

śnieżny puch

9 komentarzy:

  1. Wygląda jak najdelikatniejszy obłoczek, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie robię :) jutro się okaże jak smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A co zrobię ten puch. ALE zrobiłem udka faszerowane brokułami. PYCHOTA oczywista udka i nie tylko te.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniały smak. Leciutkie jak puch. Nie za slodkie, w sam raz. Córka szczęśliwa. Szkoda że nie można wstawić zdjęcia. Dziękuję za wspaniały przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę,że smakuje. Zdjęcie można wysłać tu https://www.facebook.com/smakiuczucie
      lub tutaj smakiuczucie@gmail.com

      Usuń