czwartek, 12 stycznia 2017

Sałatka Mimoza

Bardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka imprezowa z tuńczykiem i jajkami. Świetnie smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką :)




5 jajek
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
150 g startego sera żółtego
mały słoiczek majonezu
mała czerwona cebula
sól, pieprz
szczypiorek



 Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić. Na spód półmiska rozsypać białka, na to żółty ser. Posmarować cienką warstwą majonezu. Wyłożyć warstwę tuńczyka a na to drobno posiekaną cebulę. Posmarować majonezem i posypać startymi żółtkami. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem. Każdą z warstw oprószyć odrobiną soli i pieprzem.


4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)