... Tekst alternatywny ...

Twarogowe placuszki, z dżemem truskawkowym z chia.



Śniadanie jedź jak królowa!
Może dziś coś na słodko królewno?
Placuszki twarogowe, z dżemem z truskawkami i chia.
Pyszne na zimno i na ciepło.






SKŁADNIKI NA DŻEM Z TRUSKAWKAMI I CHIA.



  • Pokrojone drobno truskawki - 1 szklanka.
  • Syrop klonowy,miód lub inny słodzik - opcjonalnie 2 łyżeczki.
  • Nasiona chia - 3 łyżeczki.


SKŁADNIKI NA PLACUSZKI TWAROGOWE:


  • Płatki owsiane 3/4 szklanki.
  • Ser biały półtłusty - 1/2 szklanki.
  • Proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki.
  • Szczypta soli.
  • Jaja - 2 sztuki.


DODATKOWO ZDROWA "BITA ŚMIETANA"

  • Mleko kokosowe z puszki,bardzo mocno schłodzone - 1 puszka.
  • Słodzik w proszku lub cukier puder - 1 łyżeczka.







WYKONANIE DŻEMU TRUSKAWKOWEGO:

Truskawki miksujemy razem z syropem klonowym. Dodajemy nasiona chia. Dokładnie mieszamy. I chowamy do lodówki na około 4 godziny.

RADA: Najlepiej przygotować dżem dzień szybciej.




WYKONANIE PLACKÓW :

Płatki owsiane, twaróg, sól, jaja i proszek do pieczenia dodaj do blendera. Zmiksuj na gładką masę.
Rozgrzać patelnie. Delikatnie posmarować olejem. Smażyć placki po 2 minuty z każdej strony.


WYKONANIE " BITEJ ŚMIETANY" :
Mleko kokosowe ubijamy na średnich obrotach, aż będzie całkowite ubite. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i połączyć.



Gorące placki polej konfiturą z truskawek i udekoruj śmietaną.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 FIT KOLEŻANKA , Blogger