Kotlety jaglane z żółtym serem

Uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią! dziś kotlety!






Składniki:


1 szklanka kaszy jaglanej,
2 szklanki wody,
1 łyżeczka masła,
2 jajka,
5 łyżek startego żółtego sera,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół,
olej do smażenia,
bułka tarta do panierki.

Wykonanie:


Kaszę jaglaną ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem masła. Wystudzić, wymieszać z jajkami, przyprawami do smaku i startym serem. Uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z dowolnym sosem i surówką, jako danie samodzielne lub do obiadu zamiast ziemniaków.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Kipi kasza" na zBLOGowanych. Najciekawsze przepisy mają szanse na nagrody :)

    OdpowiedzUsuń