Gulasz wołowy z kaszą jaglaną.

By 5/05/2016 ,


Składniki:
  • 250 g mięsa wołowego na gulasz
  • 500 ml przegotowanej wody
  • 1 kostka do dań mięsnych
  • papryka ostra mielona, pieprz
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 cebula

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy do smaku. Kiedy już nam się zagotuje dodajemy kostkę mięsną i gotujemy (od czasu do czasu mieszając) do miękkości mięsa. Podajemy z kaszą jaglaną lub każdą inną, którą akurat lubimy.

Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Kasiu, kostka wygodna to jest rzecz, ale jesli dodac suszone grzybki, czosnek, majranek i kapinkę czerwonego wina. Będzie też pysznie :D


    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mój mąż, zresztą jak i ja nie lubimy potraw z winem ;) Wiem, że kostka to nic nadzwyczajnego do przepisu, ale dla wielu ludzi się przydaje. :P

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)