Sernik na zimno z truskawkami


 DÅ‚ugo oczekiwany sezon na truskawki przyszedÅ‚. Nie trwa jednak zbyt dÅ‚ugo, zatem korzystajmy póki siÄ™ da! DziÅ› prezentuje pyszny sernik na zimno- w roli głównej obok sera oczywiÅ›cie truskawki!



Składniki:

Herbatniki petit Beurre- 3 małe paczki
Biała czekolada- 1 tabliczka
6 łyżek masła


Masa:
1 szklanka śmietany 30%
50 dag twarogu
0,5 szklanki cukru
Gorzka czekolada- 1 tabliczka
Cukier wanilinowy
Galaretka o smaku owoców
2 łyżki żelatyny

70 dag truskawek lub innych owoców
1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
Herbatniki rozkruszyć i utrzeć z masłem i roztopioną białą czekoladą. Tortownicę (22cm) wyłożyć pergaminem, nanieść masę herbatnikową, ugnieść i wstawić do schłodzenia do lodówki. Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, posiekaną czekoladą deserową, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Masę serową ułożyć w tortownicy. Na wierzch ułożyć owoce i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce

Tradycyjna Kuchnia

3 komentarze:

  1. o zdecydowanie tak. Każdy sernik na zimno jest strzałem w 10:) uwielbiam


    Zapraszam do siebie i do obserwowania

    gotujebochce.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne, pyszne ciacho Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń