Sałatka z kurczakiem Gyros


Składniki:
mała kapusta pekińska
filet z kurczaka
1 mały ogórek
kukurydza konserwowa ok. 2 łyżek
groszek konserwowy ok. 2 łyżek
połowa pomidora lub papryki czerwonej
1 plaster ananasa z puszki
sól, pieprz
przyprawa do gyrosa
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy

Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, ogórka, pomidora i ananasa kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski razem z kapusta oraz kukurydzą i groszkiem, mieszamy, dodajemy sól, pieprz, majonez i musztardę.
Filet kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni z dodatkiem oleju na złoto- brązowy kolor. Następnie usmażonego kurczaka przekładamy do miski z pozostałymi składnikami i mieszamy, by wszystko się połączyło.

* Można podawać bez dodatków, z chlebem lub jako farsz do sandwich'ów lub naleśników.

4 komentarze:

  1. Naleśniki z gyrosem? Musze wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam gyrosa, ale o tym żeby podać z naleśnikami nigdy nie pomyślałem :D

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z naleśnikami smakuje bardzo fajnie, a jeśli to zapieczemy to jeszcze lepiej, warto spróbować :)

      Usuń
  3. Z nalesnikami super smak! Zawsze jedliśmy naleśniki na słodko, a teraz często robię właśnie z gyrosem

    OdpowiedzUsuń