KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Praska do nadziewanych ciastek i pierogów w kształcie serca - 2103-1107 - Wilton

2999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Wilton

Seria: Walentynki

Nr produktu: 12076

Nr kat: 2103-1107

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Czerwona praska, która pozwoli Ci zrobić pyszne nadziewane ciasteczka i pierogi - słodkie lub wytrawne, zależy jakie lubisz.

Praska działa na podobnej zasadzie, jak dobrze znana praska do pierogów. Dodatkowo zewnętrzna część służy do wycinania kształtu serca z ciasta.

Twoja rodzina i znajomi pokochają takie nadziewane ciastka. Możesz użyć ciasta francuskiego, kruchego, filo. Ciastka można upiec lub usmażyć w głębokim tłuszczu. Napełnij je wytrawnym nadzieniem, np. z ziół i sera albo słodkim, np. jabłkami z cynamonem.

4 proste kroki do pysznych ciastek:

1. Wytnij 2 serca korzystając z zewnętrznych krawędzi praski. Ułóż jedno serce we wnętrzu praski i dociśnij palcami.
2. Napełnij kawałek ciasta 2 łyżkami przygotowanego nadzienia, zostaw ok. 1,25 cm marginesu.
3. Posmaruj brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem i ułóż drugie serce z ciasta na wierzchu. Zamknij praskę, by skleić brzegi ciasta i nadać mu wzór. Odetnij nadmiar ciasta, jeśli jest taka potrzeba.
4. Wyjmij ciasto z praski i upiecz lub usmaż.

Pieczenia: Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Ciastko posmaruj rozmąconym jajkiem i nakłuj widelcem. Możesz posypać cukrem lub ziołami. Piecz 18-20 min lub aż ciasto będzie złote.

Smażenie: Napełnij rondel olejem do wysokości ok. 5,2 cm i rozgrzej do temperatury 190 stopni Celsjusza. Piecz ciastka partiami, obracając raz, ok. 2-4 min. aż ciasto będzie złote. Osącz na papierowym ręczniku.

Szerokość: 3,8 cm
Długość: 10,7 cm
Wysokość: 13,2 cm
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka