wtorek, 15 grudnia 2015

Tosty francuskie na słodko

Bardzo proste w przygotowaniu a jakże przepyszne! Uwielbiają nie tylko dzieci ;) Idealne na śniadanie, kolacje lub nawet deser. Zapraszam!


Tosty francuskie

Składniki:
  • pieczywo, najlepiej bułka lub weka (może być trochę sucha)
  • jajko
  • 4 łyżki mleka
  • łyżka margaryny
  • szczypta soli
dodatkowo:
  • dżem, cukier puder lub jogurt 
Przygotowanie:
  1. Pieczywo pokroić na kromki (nie za grube).
  2. Jajko rozmącamy z mlekiem i solą.
  3. Rozgrzać margarynę na patelni.
  4. Kromeczki maczać w jajku i kłaść na patelnię.
  5. Zrumienić z obu stron.
Podawać z dowolnymi dodatkami. Mogą być różnego rodzaju jogurty, dżemy lub owoce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz