czwartek, 10 grudnia 2015

Rolady wieprzowe z serem, masłem i pietruszką

Nie tylko na niedzielny obiad ale i na zwykły dzień. Sycące danie :) Rolady wieprzowe w troszkę innym wydaniu. Bardzo aromatyczne i bardzo smaczne! Zapraszam :)


Rolady wieprzowe z nadzieniem z sera, masła i pietruszki.

Składniki:
  • 4 plastry/porcje wieprzowiny 
  • ser żółty starty na dużych oczkach- ok 1 garść
  • 1/4  miękkiego masła
  • garść poszatkowanej pietruszki
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej

Przygotowanie:
  1. Mięso oprószyć solą i pieprzem (nie za dużo- ser nada słoności)
  2. Starty ser żółty wymieszać dokładnie z masłem i  pietruszką. Uformować 4 porcje, które kolejno wykładamy na plastry mięsa. 
  3. Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami.
  4. Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony.

Smacznego!
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub frytkami z dowolnymi surówkami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz