Danie jednogarnkowe z kiełbasą i brukselką

Przepis na smaczną potrawę na obiad z kiełbasą i warzywami.

Składniki:

  • 500 g brukselki
  • por
  • 2 marchewki
  • papryka czerwona
  • kilka pieczarek
  • 250 g kiełbasy
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka ostra
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na durszlaku. Kiełbasę i pora kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, na końcu paprykę i pieczarki również pokrojone w kostkę. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, na patelnię dokładamy brukselkę (większe główki kroimy na pół), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusimy jeszcze kilka minut.

danie_brukselka

Print Friendly, PDF & Email