niedziela, 4 października 2015

Kąski kurczaka w cieście kokosowym

Kurczak przygotowany w takiej postaci super sprawi się jako przekąska na imprezie z różnymi sosami, bądź też jako danie mięsne na obiad.



Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • 1 jajko
  • ulubiona przyprawa do kurczaka 
  • łyżka oliwy

Przygotowanie:
  1. Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w niewielkie kawałki, dodać łyżkę oliwy i doprawić przyprawą do kurczaka. 
  2. Odłożyć na minimum 1h aby kurczak się zamarynował.
  3. Do zamarynowanego kurczaka wbić jajko, dodać wiórka kokosowe, mleko i mąkę. Całość ma tworzyć gęsta konsystencję.
  4. Kawałki kurczaka kładziemy łyżką na olej i smażymy z obu stron na złocisty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz