środa, 12 sierpnia 2015

Zapiekana bazylliada

 

Składniki :

  • makaron 
  • pomidory koktajlowe 
  • pesto w słoiczku 
  • śmietana 18 % 
  • ser żółty 
  1. Ugotować makaron 
  2. Przekroić pomidorki na pół  i dodać do makaronu 
  3. Przełożyć składniki do naczynia 
  4. Pesto wymieszać z 3 łyżkami śmietany i zagotować 
  5. Makaron zalać sosem z pesto i dokładnie wymieszać
  6. Całość posypać serem lub poukładać plasterki  
  7. Podgrzać w piekarniku przez ok 30 min aby sos zaczął wrzeć 
  8. Zapiec ser przez ok 5 min 

Smacznego :)


Ps. Całość podałam jeszcze ze zwykłą sałatką z fetą i z resztą pomidorków koktajlowych



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz