strona główna » , , » wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim

wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim

dodane 24 czerwca 2015


Delikatne wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim to idealny pomysł na niedzielne śniadanie w każdym domu. Dzieci je uwielbiają, a dorośli rano mogą sobie pozwolić na odrobinę więcej kalorii.
Składniki :
  • 300g gotowego ciasta francuskiego
  • mąka do rozwałkowywania
  • 8 kiełbasek wiedeńskich
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 pomidory
  • 1 młoda cebula
  • 1 ogórek
  • szczypior
Sposób przyrządzenia :
  • stolnicę oprószamy mąką, 4 plastry ciasta rozwałkowujemy do podwójnej wielkości i przekrawamy na dwie części
  • układamy ser żółty na cieście, następnie owijamy ciastem
  • jajko roztrzepujemy z solą i smarujemy ciasto
  • kiełbaski układamy na blaszce opłukanej wodą i pieczemy tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się chrupiące, około 15- 18 min.
  • podajemy na gorąco z bukietem warzyw

About on

0 komentarze :

Prześlij komentarz