I drugi dzisiejszy eksperyment :) bałam się, że nie będzie nadawał się do zjedzenia po natarciu taką ilością czosnku, ale jednak spotkało mnie miłe zaskoczenie. Miał być w zwykłej panierce, ale był w cieście - strzał w 10 ;)
Składniki na jednego kotleta, ważne by były w proporcji 1 kotlet : 2 ząbki czosnku.
Składniki :
- 1 plaster schaba
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa typu vegeta, pieprz
Przygotowanie :
Schaba rozbić, wycisnąć ząbek czosnku bezpośrednio na jedną stronę kotleta, rozsmarować. Tak samo postąpić z drugą stroną schabowego. Oprószyć przyprawami. Zwinąć w roladkę i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Maczać w cieście naleśnikowym (ewentualnie wg uznania inna panierka) , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz