poniedziałek, 22 czerwca 2015

Makaron ryżowy z kurczakiem i pieczarkami

Pyszny i pożywny obiadek, który przygotujemy w kilka chwil. Makaron jest gotowy w kilka minut i jeszcze kilka minut smażenia.

składniki:

200 g makaronu ryżowego z tapioką
500 g piersi z kurczaka
250 g pieczarek
olej do smażenia
sos grzybowo-sojowy

Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pieczarki. Wszystko razem smażyć aż pieczarki zmiękną. Doprawić do smaku sosem sojowo-grzybowym. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i dobrze osączyć. Wrzucić do usmażonego kurczaka z pieczarkami, wymieszać i podawać.

Danie podane na talerzu z kolekcji Daria Porcelana Bogucice



Mam smaka na kurczaka!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz