2015/01/23

Spaghetti, szpinak i ricotta

Pomimo obecnej pory roku mam ochotę na dania bezmięsne. Lubię takie szybkie obiady, zrobiłam zakupy, wróciłam do domu, przygotowałam składniki i za 10 minut obiad był gotowy. Koniecznie muszę powtórzyć to danie.


Spaghetti ze szpinakiem i ricottą

Składniki:
  • makaron spaghetti na 1 osobę
  • 4 garście szpinaku baby
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 2 łyżki sera ricotta
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu.
  • Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku, mieszamy, podajemy zaraz po przygotowaniu.


Zima  we Włoszech Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz