Baner

Wyszukaj na blogu

środa, 15 kwietnia 2015

Frittata

Nie ma co za dużo się rozpisywać! Według mnie jedna z najsmaczniejszych i najbardziej sycących inspiracji na szybką kolację!
 
 Składniki:
-> 3 jajka
-> 50 ml mleka
-> ½ natki pietruszki
-> Warzywa na patelnię [ najlepsze sezonowe, świeże ]
-> ½ cebuli
->2 ząbki czosnku.
Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu smażymy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy warzywa i trzymamy na patelni do czasu aż większość wody z nich odparuję. Doprawiamy solą i ziołami. W miseczce rozbijamy jajka, które mieszamy z mlekiem. Całość oprószamy solą, pieprzem oraz papryczką chilli. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Warzywa zalewamy masą jajeczną, posypujemy pietruszką i przez chwilę smażymy aż brzegi zaczną „bulgać”. Po tym patelnię wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C i pieczemy około 12-15 minut. 

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz