Kanapka po góralsku



Filozofia kanapki po góralsku :)

Bułka razowa lub żytnia, najlepiej z domowego wypieku, konkretne wartościowe pieczywo.

Składniki na jedną sztukę:

2-3 liści sałaty lodowej
1-2 łyżki majonezu
2 grube plastry ok 4-5 mm szynki wędzonej
gruby plaster ok. 4-5 mm kiełbasy Krakowskiej
1-2 łyżeczki konfitury z żurawiny, najlepiej domowej
papryka świeża żółta
papryka konserwowa czerwona
2 grube plastry sera bundza, domowej roboty jeśli to możliwe, może być grilowany lub świeży
2 plastry tłustego boczku, dobrze wysmażonego
masło

Kolejność składania kanapki:

Pierwsza połowa pieczywa
- masło - sałata lodowa - szynka wędzona - papryka świeża żółta - bundz - sałata - boczek - papryka marynowana czerwona - kiełbasa Krakowska - sałata - bundz - żurawina - sałata - szynka wędzona - masło i pieczywo


0 komentarze :