sobota, 19 stycznia 2013

Surówka z selera na jogurcie

Surówka z selera - dla zdrowia i urody :)
Bowiem seler ma same zalety, a wymienię tylko trzy z nich:
- zawiera więcej witaminy C niż cytrusy
- jest baaaaaaardzo niskokaloryczny
- stanowi naturalny afrodyzjak (dla panów) :D


Surówka z selera

Składniki:
bulwa selera o wadze około 55 dag
1 średnie jabłko
garść rodzynek
garść orzechów włoskich
200 g jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól
cukier


Wykonanie:
Selera obrałam, opłukałam i osuszyłam. Jabłko opłukałam, obrałam, pokroiłam na ćwiartki i usunęłam gniazda nasienne. Orzechy drobno posiekałam. Selera i jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Dość obficie skropiłam sokiem cytryny. Dodałam rodzynki, posiekane orzechy włoskie i jogurt. Doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru. Można jeść od razu, ale ja lubię odstawić na pół godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...