TRYB JASNY/CIEMNY

Koktajl arbuzowy z jeżynami



Dziś mam dla Was wspaniałą propozycję na upały - koktajl arbuzowy . Powinnam nazwać go ekspresowe orzeźwienie, bo przygotujecie go naprawdę w zaledwie kilka minut. Dodatek jeżyn jest czysto estetyczny. Mianowicie, świetnie wyglądają na tle soczystego, różowego koloru arbuza. Jeśli więc, macie jagody lub borówki, myślę, że będą pasować równie dobrze. 
Koktajl arbuzowy możecie bardzo szybko przemienić w tzw. wodę arbuzową, wszystko zależy od słodkości arbuza. Jeśli macie wyjątkowo słodki egzemplarz, możecie rozcieńczyć go kruszonym lodem lub bardzo zimną wodą.  Ten przepis nadaje się doskonale na obecną tropikalną pogodę, chłodzi w kilka sekund, a do tego, smakuje bajkowo!




Koktajl arbuzowy z jeżynami:

- 1 kg dojrzałego arbuza
- 1 pomarańcza
- 2 garści jeżyn

Schłodzonego arbuza obrać, powydłubywać pestki. Pomarańczę obrać i pokroić na kawałki. Do blendera wrzucić arbuza z pomarańczą. Zmiksować. Nalać do kieliszków. Do każdego dodać kilka sztuk słodkich jeżyn.

Smacznego!


Jeżyny 2014Płaski brzuch- posiłki dietetyczne

Komentarze

  1. To musi być przepyszne!!! Uwielbiam arbuza pod każdą postacią - ta wygląda bardzo zachęcająco ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki