sobota, 20 października 2018

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem



Składniki:

6 białych surowych kiełbas
6 plastrów surowego, wędzonego boczku
250 g pieczarek
2 cebule
4 łyżki oleju
słodka wędzona papryka w proszku
pieprz ziołowy 
majeranek


Sposób wykonania:

Kiełbasy wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 10 minut.
Dno naczynia żaroodpornego polewamy olejem a następnie wykładamy go cebulą poszatkowaną w piórka. 
Na cebuli układamy kiełbasy owinięte plastrami boczku. Między nimi układamy połówki pieczarek. 
Całość oprószamy majerankiem, pieprzem ziołowym oraz wędzoną papryką.
Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 170°C przez 40 minut.
Podajemy z pieczywem oraz chrzanem, musztardą lub ketchupem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...