czwartek, 4 października 2018

Faszerowana papryka


Faszerowana papryka może być pyszną kolacją lub doskonałą przystawką.
Zawsze jest chętnie spożywana przez domowników i każdy lubi w niej coś innego.
Moi chłopcy farsz, a ja pieczona paprykę.

Potrzebujemy:
  • 3 papryki
  • ½ czerwonej cebuli
  • szczypior
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 30 dag dowolnego mielonego mięsa
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 woreczek kaszy jaglanej




Kaszę jaglana płuczemy w chłodnej wodzie i gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
Szczypior i cebulę siekamy na drobno.
Dokładamy do nich mięso, przyprawy, starty ser oraz ostudzoną kaszę jaglaną.
Wszystko mieszamy i napełniamy wydrążone i lekko osolone papryki.
Pieczemy przez 35 minut pod folią aluminiową.
Potem zdejmujemy folię, posypujemy wierzch papryk startym serem i zapiekamy około 10 minut. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz