Pasta z ryby w pomidorach

Pasta z ryby w pomidorach
Pasta z ryby w pomidorach

Pasta z ryby w pomidorach z jajkami i cebulką to szybki i niewymagający wiele pracy pomysł na pożywne śniadanie lub kolację.

Jest to najprostszy przepis, dobry kiedy nie wiemy co zrobić z rybą z puszki, który wymaga niewielu składników, a pasta wychodzi pyszna. Świetna do posmarowania pieczywa, idealnie pasuje również do krakersów. Smacznego!

Składniki na pastę z ryby w pomidorach:

  • puszka śledzia (lub innej ryby) w pomidorach
  • 5 jajek
  • łyżka majonezu
  • mała cebula
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę wraz z sosem przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do ryby. Dodajemy również jajka, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Pastą smarujemy pieczywo.

 

Zobacz inne przepisy na pasty:

Kanapki Z Pastą Jajeczną, Pomidorem I Kiełkami Rzodkiewki

Pasta Jajeczna Z Pomidorem

Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora

Pasta Twarogowa Do Pieczywa

Pasta Na Kanapki Z Sardynkami

Print Friendly, PDF & Email