Obiad fit. Razowy makaron w lekkim pieczarkowym sosie

Obiad fit. Rozowy makaron w lekkim pieczarkowym sosie (2)Lubicie dania z makaronem? Ja je wprost uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na obiad z makaronem w stylu fit. Makaron razowy + pyszny, lekki sos pieczarkowy na bazie jogurtu z koperkiem. Spróbujcie, polecam. Taki obiad nie tylko dobrze smakuje, ale też i syci.

Obiad fit. Rozowy makaron w lekkim pieczarkowym sosie (1)Obiad fit. Razowy makaron w lekkim pieczarkowym sosie

Obiad fit. Razowy makaron w lekkim pieczarkowym sosie
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 2 porcje)
  2. 2 łyżki posiekanego koperku
  3. 135 g naturalnego jogurtu
  4. około 200 g makaronu razowego świderki Makarony Polskie
  5. 1/2 szklanki wody
  6. 1/4 kostki rosołowej*
  7. pieprz do smaku
  8. 1 cebula
  9. olej lub oliwa z oliwek do smażenia
  10. 6 dużych pieczarek
  11. * u mnie drobiowa
Przygotowanie
  1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Kapelusze przecinamy na pół, a następnie kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Tak przygotowaną cebulę i pieczarki podsmażamy na oliwie (lub oleju).
  2. Do podsmażonym składników dodajemy wodę, w której wcześniej rozpuściliśmy 1/4 kostki rosołowej. Uwaga! Jeśli wolicie gęstsze sosy wody należy użyć mniej (około 1/3 szklanki).
  3. Całość mieszamy i dusimy z wodą pod przykryciem około 4 minuty. Po tym czasie patelnię zdejmujemy z ognia i studzimy.
  4. Wstawiamy makaron. Gotujemy go zgodnie z instrukcją producenta.
  5. Do ostudzonego (!) zawartości patelni dodajemy łyżka po łyżce jogurt naturalny, dokładnie mieszając. Następnie dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość pieprzem, mieszamy i próbujemy.
  6. Patelnię stawiamy na minimalny ognień i całość podgrzewamy, mieszając.
  7. Ugotowany makaron przekładamy na talerze. Podajemy polany lekkim pieczarkowo-koperkowym sosem.
  8. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz