sierpnia 06, 2018

Naleśniki z serem i frużeliną z wiśni!




Naleśniki z serem i frużeliną z wiśni! To tak proste a zarazem tak pyszne danie, obiad na pomysł dla całej rodziny, za niewielkie pieniądze, a smak zaprowadzi Cię do nadmorskich kurortów. Cienkie naleśniki wypełnione masą z kremowego białego sera, oblane obficie zatopionymi w gęstym sosie wiśniami.
Danie idealne na obiad latem i uszczęśliwiające dzieciaki!








Przepis na idealne naleśniki znajdziesz na moim blogu - TUTAJ


Przepis na naleśniki:


NADZIENIE na 8- 10 naleśników

- 250 g białego tłustego twarogu
- 200 g serka homogenizowanego waniliowego
- 2 jajka
- opcjonalnie cukier ( ja nie dodaje cukru)

W/w składniki rozgnieć widelcem na gładką masę, naleśniki posmaruj i złóż na cztery, tworząc 1/4 koła. Rozgrzej patelnię, dodaj masło lub olej, ułóż cztery i smaż z każdej ze stron na złoty kolor.


FRUŻELINA Z WIŚNI:

- 4-5 szklanek wydrylowanych wiśni
- 1,5 szklanki wody
- cukier wedle uznania
- 2 płaskie łyżki kisielu wiśniowego

Wiśnie zalej wodą i zagotuj, dodaj kisiel i zagotuj. Pamiętaj, że nie robimy kisielu ale frużelinę, więc masa ma być lejąca się i troszkę gęsta.

Naleśniki polej obficie frużeliną i gotowe! Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI