Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki)

Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki) (1)

Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki). Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tuńczyka i szybkie przekąski na bazie tortilli. Wspaniale sprawdzają się na każdym przyjęciu oraz po prostu, gdy mamy ochotę na coś pysznego. Takie przekąski przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Minimalna ilość składników, pyszny smak. Spróbujcie.

Polecam Wam również przepis na kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw.

Przekąska z tuńczykiem i serkiem wiejskim (a la roladki) (2)

Korzystając z okazji zapraszam zachęcam do udziału w konkursie „Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie”. Szczegóły na stronie www.konkurstunczyk.eu

#MasterTuńczyk

Składniki:

  • 1 tortilla pszenna
  • 1 opakowanie lekkiego serka wiejskiego 150 g
  • 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym Princes (185 g)
  • 2 duże liście sałaty
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek do podania

Przygotowanie:

Do miseczki przekładamy cały serek wiejski i tuńczyka (bez oleju). Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Naszą serowo-tuńczykową masą smarujemy placek tortilli. Na wierzch układamy 2 większe liście sałaty i zwijamy w rulon. Tak przygotowaną tortillę warto włożyć do lodówki, aby później łatwiej ją było kroić.

Kroimy, tworząc a la małe roladki (można w nie powbijać wykałaczki, tak robię gdy podaję je na przyjęciu). Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz