Grillowana wątróbka w boczku

Zapowiada się piękny weekend więc na pewno skusicie się na grilla. Dzisiaj trochę kontrowersyjny przepis. 😉 Jedni ją kochają (tak jak ja), inni wręcz nienawidzą. Mowa oczywiście o wątróbce ;D Grillowana wątróbka w boczku to ostatnio hit naszego domowego grilla. Jest świetną przekąską w oczekiwaniu na pozostałe pyszności. Fani wątróbki na pewno będą zachwyceni 😉

Przepis banalnie prosty z wykorzystaniem tylko dwóch składników, a efekt fenomenalny!

Grillowana wątróbka w boczku

Grillowana wątróbka w boczku

Składniki:

  • wątróbka drobiowa (tyle sztuk ile chcemy)
  • cieniutkie plasterki boczku wędzonego (tyle plasterków ile wątróbki)

Wątróbkę oczyszczamy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdą z nich owijamy w plasterek boczku i spinamy wykałaczką.

Smażymy na rozgrzanym grillu kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący, a wątróbka upieczona w środku. I gotowe! Najlepiej smakuje w towarzystwie aromatycznych sosów, np. czosnkowego.

Smacznego 😉

Grillowana wątróbka w boczku

Dodaj komentarz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.