marca 27, 2018

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne to dobry pomysł na postny obiad. Można je też zajadać na zimno lub włożyć w bułkę i potraktować jak bezmięsnego burgera. Ważne, że są smaczne, pożywne i szybko się je robi.
Kotlety jajeczne

 Kotlety jajeczne


  • 9 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajko
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • bułka tarta do obtoczenia 
Ugotowane jajka kroję w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem). Dodaję surowe jajko, posiekaną natkę, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Mieszam. Z masy formuję okrągłe kotleciki. Obtaczam w bułce i odkładam na stolnicę. Jeśli mam czas, to wstawiam na 30 minut do lodówki. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 


Kotlety jajeczne

1 komentarz :

  1. Nasza mama je kiedyś często robiła :) Jadłyśmy je zawsze z litrem ketchupu xD

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger