Rolada mięsna w cieście serowym

Przepyszna rolada na świąteczny stół. Przepis jest prosty a efekt zaskakujący.

Składniki na ciasto:

Ser żółty 30 dag
Jajka 7 szt.
Majonez 1 słoiczek

Wykonanie ciasta:

Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
 

Składniki na nadzienie:

Mięso mielone wieprzowe 80 dag
Sól i pieprz do smaku
Czosnek 2 ząbki
Czerstwa bułka 1 szt.
Majeranek do smaku


Wykonanie rolady:

Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Mięso wyłożyć na upieczony serowy placek, zwinąć w roladkę i obwinąć pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec przez godzinę.


Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz