Faszerowane jajka z musztardą

zolte-jajka-na-bialym-talerzu

Uwielbiam nieskomplikowane dania, do których potrzebujemy tylko kilku prostych składników, a na dodatek nie wymagają one spędzenie zbyt długiego czasu  w kuchni. Myślę, że szczególnie w okresie świątecznym lubimy sięgać po takie przepisy, które można przygotować szybko,  a przy okazji będą smaczne i będą się pięknie prezentowały na naszym świątecznym stole.
Dziś przygotowałam dla Was typowe wielkanocne danie, czyli faszerowane jajka w wersji wegetariańskiej. Lista składników jest bardzo krótka, a samo wykonanie dziecinie proste. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu i będzie dla Was inspiracją na nadchodzącą Wielkanoc.



Faszerowane jajka z musztardą
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
  • 5 jaj wiejskich ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki mielonego białego sera
  • 1 łyżka musztardy miodowej Develey
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku do posypania


Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Do blendera wkładamy musztardę, żółtka, majonez i biały ser. Wszystko dokładnie blendujemy, przyprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Następnie faszerujemy białka pastą musztardową, a na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.


Komentarze