Kotlety rybne z miruny

   Mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Można je przygotować praktycznie z każdej ryby-u mnie miruna. Doskonała alternatywa dla "zwykłych" filetów w panierce. Pysznie smakują z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub z surówką colesław.

             

600 g filetów z miruny
1 mała kajzerka
1/2 pęczka szczypiorku
1 jajko
sól
pieprz
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
mleko do namoczenia bułki








  •    Kajzerkę namoczyć w mleku. Szczypior umyć i posiekać Rybę rozdrobnić za pomocą widelca, tak aby były kawałki, a nie miazga. Do ryby dodać odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy i szczypior, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne