Tradycyjny obiad polskiej rodziny

Podaję Wam jeden z moich przepisów na smacznego mielonego.

Składniki na mielonego:

½ kg miÄ™sa mielonego wieprzowego
1 bułka czerstwa
1 łyżeczka przyprawy gyros
1 łyżeczka czosnku granulowanego
sól i pieprz do smaku
1 jajko
bułka tarta do panierki

Dodatkowe składniki:

Buraczki ćwikłowe z własnej spiżarni
Frytki

Wykonanie mielonych:

Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć. Po czym dodać do mięsa, wbić jajko, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Formować mielone, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym odsączyć na ręczniku papierowym. Mielone najlepiej smakują z frytkami i surówką z buraczków ćwikłowych.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz