MUFFINY Z KREMEM MALINOWYM, OREO I KINDER

Jaki jest najlepszy sposób na poprawę humoru? SŁODKOŚCI!
Sam ich widok i zapach wywołuje uśmiech na naszych twarzach a domowe wypieki jeszcze bardziej radują nasze serduszka.
Dzisiaj przygotowałam przepis na cynamonowe muffiny z pysznymi kremami, które sprawdzą się idealnie również do przełożenia tortu.
Smacznego i miłych wypieków xoxo


SKŁADNIKI/MUFFINY

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 200ml mleka
  • 75g rozpuszczonego masła 
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i delikatnie zmiksować na wolnych obrotach.
Piec w temp 180 stopni C przez 25 minut.



SKŁADNIKI/KREMY

  • 500 ml kremówki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 400 g białej czekolady
  • maliny
  • ciasteczka oreo
  • kinderki
PRZYGOTOWANIE:
Serki mascarpone wymieszać mikserem z cukrem pudrem.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do przestygnięcia.
Śmietanki ubić na sztywno.
Serek mascarpone wyłożyć do 3 oddzielnych misek, do każdej wlać czekoladę i dokładnie połączyć mikserem na małych obrotach.
Do gotowej masy dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć.
Do masy OREO dodajemy zmiksowany w blendrze puder z ciasteczek oreo (ciastko blendujemy z białym nadzieniem-potrzebne będzie ok 5 ciasteczek).
Do masy malinowej mrożone maliny a do masy kinder roztopione 2 batoniki kinderki.
Teraz nasze babeczki wystarczy udekorować :)



Komentarze

Popularne posty