PIZZA NA WŁOSKIM CIEŚCIE Z WĘDZONYMI PIECZARKAMI I RUKOLĄ


PIZZA, chyba każdy z nas o niej słyszał!
Farmerska, Vesuvio, Włoska, Salami...
Moja pizza zawsze wygląda inaczej, czasami przygotowana ze składników idealnie dobranych a czasami z tego co zostało w lodówce.
Jednak zawsze smakuje dobrze, idealnie przygotowane ciasto nie potrzebuje wielu składników żeby podbić nasze kubki smakowe.
Dzisiaj przygotowałam przepis, który pokazuje, że na dobrym cieście wystarczy położyć tylko 4 składniki!

Smacznego xoxo

SKŁADNIKI:

klik-WŁOSKIE CIASTO

  • 15 sztuk pieczarek
  • ser żółty "Gouda"
  • koncentrat pomidorowy
  • rukola
  • oliwa z oliwek (najlepiej aromatyzowana suszonymi pomidorami)
  • przyprawy (wędzona papryka, papryka słodka, zioła prowansalskie, curry, sól, pieprz, maggi, gałka muszkatołowa)
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto przygotować według przepisu podanego w linku.
Pieczarki pokroić w piórka, skropić oliwą, dodać curry, wędzoną i słodką paprykę.
Koncentrat pomidorowy połączyć z ziołami, solą, pieprzem, maggi i gałką.
Gotowe ciasto ułożyć na blaszce (najlepiej uformować dłońmi), posmarować sosem pomidorowym, ułożyć pieczarki (serem posypać pod koniec pieczenia aby był delikatnie roztopiony).
Pizzę piec ok 15 minut w 220 stopniach C.
Na koniec posypujemy ziołami i rukolą.


Komentarze

Popularne posty