środa, 14 marca 2018

Cytrynowa pianka


Hej!
Tym razem zjemy lekką cytrynową piankę.
Ciasto jest orzeźwiające i dlatego znakomicie nadaje się na świąteczny stół.

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie dużych herbatników
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 śmietana kremówka 30 %
  • 1 Śnieżka
  • ½ kg sera President



Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.
Blaszkę wykładamy folią spożywczą i kładziemy na niej herbatniki.
Śmietanę ubijamy ze Śnieżka i potem dodajemy cukier puder oraz ser.
Potem wlewamy galaretki, mieszamy i wylewamy na herbatniki. Odstawiamy co stężenia.
Na patelni prażymy wiórki na maśle. Kiedy wystygną posypujemy nimi ciasto. Smacznego.

7 komentarzy:

  1. Wspaniałe ciasto porywam przepis i pozdrawiam serdecznie , tylko jaka blaszka wymiary

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam prośbe o podanie ilości śmietany czy chodzi o350g czy o 500 g pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do pianki użyłam 330 ml kremówki z Biedronki ;).

      Usuń
  3. przepis już sprawdziłam ciasto jest super pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto pychotka 😉 .Dziękuję. ..🌼🌼🌸🌸🌸

    OdpowiedzUsuń