wtorek, 13 marca 2018

Jajka nadziewane śledziem


Te jajka robiłam pierwszy raz -ale będą częstym gościem na moim stole-są rewelacyjne,nie spodziewałam się,że będzie to takie fajne połączenie.
Idealnie sprawdzą się na każdej rodzinnej imprezie lub na święta -a zbliża się wielkimi krokami Wielkanoc,więc może warto zrobić coś nowego  i zaskoczyć swoich gości.....polecam gorąco

Składniki:
 8 jajek
5 płatów śledziowych w oleju
2 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy miodowej
szczypiorek
koperek do dekoracji

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo,obieramy i kroimy na pół.Śledzie spróbujcie jak są za słone to je wymoczcie w wodzie jak nie to od razu kroimy w drobne kawałeczki (jeden płat zostawcie na wierzch do dekoracji).Żółtka wyjmujemy do miseczki i rozgniatamy widelcem,dodajemy drobniutko pokrojone śledzie ,majonez,musztardę mieszamy doprawiamy odrobinę pieprzem,z solą uważajcie,ale trzeba próbować,wszystko zależy od śledzi,dodajemy drobniutko pokrojony szczypiorek,mieszamy dokładnie,nadziewamy jajka masą i na wierzch dajemy paseczek śledzika i gałązkę koperku.
Gotowe!! 



2 komentarzy

  1. wyglądają pysznie i efektownie i pewnie tak smakują, już wpisuję tą potrawę na listę dań wigilijnych, pozdrawiam, jola

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wybladaja zrobie na wielkanoc

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde zostawione słowo-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia!!