poniedziałek, 5 marca 2018

KURCZAK Z PIECZARKAMI I CEBULKĄ

    Na weekend zrobiłam dla męża pysznego kurczaka - wyszło smacznie i aromatycznie. Serdecznie polecam Wam ten przepis.



Składniki:

Połączyć ze sobą sól,czosnek przeciśnięty przez praskę,majeranek oraz przyprawę do kurczaka - wlać 1-2 łyżki oleju. Gotową miksturą nasmarować umyte i suche udka,które podzieliłam na dwie połówki. Udka wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc.
Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.Obłożyć je obranymi pieczarkami,które wcześniej posypałam solą pikantną i pokrojoną w plastry cebulą. Wstawić do piekarnika na 180 st.C na ok 60 min. W trakcie pieczenia mięsko obracać. Na 15 min przed końcem można zwiększyć temperaturę  i dodać kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz