Śledzie po bieszczadzku

Super szybki przepis na smaczną i kuszącą przekąskę.

Składniki:

Filet śledziowy 4 szt.
Majonez 1 łyżka
Musztarda 1 łyżka
Gęsta śmietana 2 łyżki
Jajko na twardo 2 szt.
Natka pietruszki 1 pęczek
Olej 1 łyżka
Cebula biała 1 szt.

Przygotowanie: 

Filety śledziowe umyć, zalać zimną wodą, pozostawić na 1 godzinę, odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na półmisku. Następnie cebulę obrać, pokroić w kostkę, połączyć z musztardą, olejem i rozłożyć równomiernie na śledziach. Majonez wymieszać ze śmietaną, natką pietruszki i przykryć śledzie. Jajka obrać, drobno posiekać i posypać śledzie na półmisku.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz