Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono

     Moim zdaniem naleśniki razowe są równie smaczne jak te z mąki białej. Ja właściwie już nie czuję różnicy. Zwłaszcza jeśli dodamy do nich pyszne nadzienie :) Takie naleśniki możemy spożywać z serkiem waniliowym, dżemem, nutellą itp. Możemy je także wykorzystać do krokietów.

Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono


Składniki:
Wykonanie:

Wszystkie składniki miksujemy. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po tym czasie smażymy na patelni teflonowej na małej ilości oleju.

Naleśniki jemy z ulubionym nadzieniem. Ja podałam je z serem białym wymieszanym z cukrem waniliowym i rodzynkami oraz domowa konfiturą wiśniową. Możemy je jeść z dżemem, z nutellą lub innym ulubionym dodatkiem.

Takie naleśniki możemy również wykorzystać do krokietów. (przepis tutaj)

Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono



Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono



Komentarze