» Przepisy » Przepisy według głównych składników » Mango » Kolorowa sałatka ze smażon± ryb±

Kolorowa sałatka ze smażon± ryb±


1 5 5
2018-02-05
15 minut
łatwe
Porcje: 2
Kuchnia europejska
Kolorowa sałatka ze smażon± ryb±

Szukasz pomysłu na jedzenie do pracy? Albo zastanawiasz się nad kolacj± bez mięsa? Nie ma potrzeby, aby¶ szukała dalej. Pyszna kolorowa sałatka ze smażon± ryb± to bardzo smaczny pomysł na drugie ¶niadanie czy lekk± kolację :)

Ta sałatka ze smażon± ryb± wygl±da super. Jest kolorowa :) Znajdziesz w niej sporo fajnych składników jak mozzarella, marchewka, mango, pestki i kiełki słonecznika oraz zielona roszponka. No i oczywi¶cie ryba. Smażona polędwiczka z dorsza sprawdzi się w tej kolorowej sałatce idealnie. Do tego rzecz jasna pyszny i lekki sos z miodu, musztardy i soku z cytryny. Do takiej pychotkowej kolorowej sałatki pasuje tylko połamana bagietka. I nic więcej :)

Przepis na kolorow± sałatkę ze smażon± ryb± jest bardzo prosty, a składniki łatwo dostępne. Przygotowanie tej sałatki nie zajmie Ci więcej niż kwadrans. A smaku będzie co niemiara :)

Wybierz ten sprawdzony przepis na pyszn± kolorow± sałatkę ze smażon± ryb±. Będzie pysznie, kolorowo i po prostu wyj±tkowo :)


Składniki na kolorowa sałatka ze smażon± ryb±

20 dag polędwiczki z dorsza
10 dag roszponki
10 dag kiełków słonecznika
10 dag mozzarelli
1 mango
1 marchewka
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka m±ki pszennej
1 łyżka oleju

sos:
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka oleju
1 łyżka wody
1 łyżka soku z cytryny
sól
¶wieżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie dania kolorowa sałatka ze smażon± ryb±

...

  1. Przygotuj sos. Wszystkie składniki umie¶ć w małym zakręcanym słoiczku i energicznie potrz±¶nij nim kilka razy.
  2. Rybę umyj i osusz. Oprósz m±k± z każdej strony.
  3. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim rybę z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  4. Roszponkę umyj i osusz. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Mozzarellę pokrój w kostkę. Mango obierz i pokrój w kostkę. Rybę rozdziel widelcem na mniejsze kawałki.
  5. Na talerzu ułóż wszystkie składniki. Posyp pestkami słonecznika.
  6. Podawaj ze ¶wieżym pieczywem, np. z bagietk±.

Zdjęcia i pomysł Kamila D±browska

Autopromocja marki własnej MniamMniam.pl

Ocena:
Komentarze s± zamieszczane zgodnie z zasadami ich publikacji.