Bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko)

Bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko) (1)

Dziś zapraszam Was na bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko). Proste w przygotowaniu i co najważniejsze pyszne. Idealnie pasują do filiżanki ulubionej herbaty. Polecam Wam spróbować. Takie tosty na pewno posmakują wszystkim, którzy uwielbiają słodycz bananów. Pysznie i sycąco. A poza tym przyznajcie sami… czyż nie warto czasem zacząć dzień od odrobiny słodyczy 😉 ?

Miłej niedzieli 🙂

Bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko) (2)

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1/2 banana
  • 2 jajka klasy M
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka mleka
  • około łyżki masła
  • cukier puder – u mnie trzcinowy do nabycia w sklepie Eko-Młociny

Bananowe tosty najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej herbaty. Ja polecam Wam herbatę z dodatkiem limonek w syropie do nabycia w Eko-Młociny.

Przygotowanie:

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy mleko i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. Całość dokładnie mieszamy widelce.

Banana obieramy i kroimy na plasterki. Plasterki banana układamy na dwóch kromkach tostowych, każdą przykrywamy drugą kromką tworząc kanapki. Kanapki maczamy z obu stron w jajecznej masie. Smażymy na złoto na maśle, ostrożnie obracamy na drugą stronę.

Bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko) oprószamy trzcinowym cukrem pudrem. Podajemy od razu w towarzystwie ulubionej herbaty.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz