Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia.

Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (1)Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (4)

Dziś zapraszam Was na szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia, który wymyśliłam pod wpływem chwili. Czasem najłatwiejsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło naprawdę pysznie 🙂 Takie ciasto wspaniale pasuje do filiżanki ciepłej herbaty. Polecam każdemu, kto czasem po prostu nie ma czasu, ochoty lub siły na pieczenie czy przygotowanie bardziej wymyślnych ciast lub deserów. Spróbujcie, w prostocie tkwi siła i… smak 🙂

Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (2)Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia.

Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (3)

Składniki:

  • 24 herbatniki
  • 1 krem do karpatki Emix
  • 400 ml zimnego mleka
  • kilka łyżeczek konfitury z jagód Nasze Domowe

Dodatkowo:

  • 1 polewa o smaku czekoladowym Emix
  • płatki migdałów Emix

Przygotowanie:

Małą foremkę, u mnie do brownie wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. W większej misce miksujemy zimne mleko z kremem do karpatki. Krem ostrożnie wykładamy na herbaciany spód. Na krem wykładamy kilka łyżeczek konfitury z jagód, rozsmarowujemy je po całości. Na koniec wykładamy warstwę herbatników. Nasze ciasto (deser) wkładamy do lodówki (najlepiej na 2-3 godziny lub dłużej). Po tym czasie całość można polać polewą czekoladową i przyozdobić płatkami migdałów. Schładzamy jeszcze kilka minut i podajemy.

Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (5)Szybkie ciasto karpatkowo-jagodowe. Prosty deser bez pieczenia (6)

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz