Pasta jajeczno -wątróbkowa (do pieczywa)

Chcę Wam przedstawić mój kolejny wynalazek. Jest to bardzo smaczna, jajeczno- wątróbkowa pasta z dodatkiem czerwonej fasoli. Smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył i będę często wracać do tego smarowidła

Składniki:

– 4 jajka
– 1 puszka wątróbek rybnych ( po odsączeniu wyszło 100g)
– 150g czerwonej fasoli konserwowej ( waga po odsączeniu)
– 50g cebuli czerwonej
– 1 łyżka musztardy miodowej
– 1 łyżka musztardy sarepskiej
– 1 łyżeczka czubrycy zielonej
– 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
– sól i pieprz wg smaku

Jajka ugotować, wystudzić, obrać. Wszystkie składniki włożyć do blendera i zblendować na gładką masę. I nasza pasta gotowa *Przed podaniem schłodzić w lodowce przez minimum 2 godziny. Przechowywać w lodowce, w szczelnie zamkniętym słoiczku do 2 dni.
Idealnie komponuję się z czarnuszką i kiełkami rzodkiewki.
Smacznego 🙂

Please follow and like us:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.