Sernik na zimno z brzoskwiniami

Delikatny, nie za słodki sernik na biszkoptach z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Z jego wykonaniem poradzi sobie każdy.




Na tortownicę o średnicy 26 cm
1 kg sera z wiaderka
1 puszka brzoskwiń
3 lyzeczki zelatyny
20 okragłych biszkoptów
4 łyżki cukru pudru
1 galaretka- u mnie krystaliczna




Brzoskwinie odcedzić i pokroić w plasterki. Pół szklanki zalewy od brzoskwiń zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą a następnie dół wyłożyć biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem a następnie dodać do niego rozpuszczoną żelatynę ponownie zmiksować. Kiedy ser zacznie tężeć wylać go na biszkopty. Na serze ułożyć plasterki brzoskwiń. Galaretkę rozpuścić i kiedy zacznie tężeć wylać na brzoskwinie. Odstawić do lodówki na godzinę. Smacznego!



1 komentarz:

Popularne