Dziś polecam Wam pyszną i prostą w przygotowaniu tuńczykową pastę kanapkową z ogórkiem. Kilka składników, chwila w kuchni i już mamy wspaniały dodatek do pieczywa. U nas się uwielbia wszelkiego rodzaju pasty. Wspaniale urozmaicają kanapki. Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem od jakiegoś czasu bardzo często gości na moim stole. Może i Wam posmakuje 🙂 Spróbujcie.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
- 1 ogórek korniszony
- 2 łyżki pikantnego ketchupu Octim
- 1 łyżka majonezu (kanapkowego)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Tuńczyka odsączamy z oleju (nie musimy robić tego bardzo dokładnie) i przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojonego ogórka (można go pokroić drobniej), 2 łyżki pikantnego ketchupu i łyżkę majonezu. Całość doprawiamy do smaku czarnym mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy i próbujemy.
Pastę podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego
Świetna pasta na kanapki 🙂
Dziękuję i polecam 🙂
lubię takie pasty do kanapek
Polecam 🙂